Hoe te beleggen in Moedertje natuur

beleggen groenfondsen moedertje natuur groenbeleggingen

Hoe te beleggen in Moedertje natuur

 

Beleggen in groen, doen?

Zoals de meeste beleggers weten is het gezien de huidige belastingregels zo dat als uw vermogen in box 3 boven een bepaalde grens komt, wordt belast met vermogens rendement heffing. Dat kunnen meerdere zaken betreffen een tweede huis, spaargeld, beleggingen ect. Zaak is ervoor te zorgen dat het bedrag boven die grens zo laag mogelijk blijft. Doet men dat niet dan moet er 1.2% belasting over betaald worden.

Er zijn verschillende manieren om daar op gepaste wijze mee om te gaan.

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat er een vrijstelling voor box 3 van 24.437,- p.p. is , deelt u dat met een mogelijke partner dan is de vrijstelling 48.874,-. Over dit bedrag hoeft er geen belasting betaald te worden, alleen gaan de meeste mensen daar wel overheen en dan kan men denken aan een scala aan investeringen zoals obligaties, beurzen of groenfondsen. Uiteraard dient u er natuurlijk wel rekening mee te houden te dat er  altijd belasting betaald wordt over het voorgaande jaar.

 

Voor groenfondsen en groenbeleggingen wordt er door de belastingdienst een register bijgehouden betreft extra hoge belasting vrijstellingen.

 

Kenmerkend namelijk aan beleggen in groen zijn de fiscale voordelen Bij belastingvrij beleggen maakt men optimaal gebruik van de belasting voordelen. De winst is belastingvrij en er is nog meer voordeel doordat er verschillende vrijstellingen zijn met relatief hoge heffingskortingen.

 

 

Conclusie

Investeren in groen fondsen en beleggingen is niet zo’n slecht idee, het bied zo zijn voordelen en is zeker de moeite waard om bij groot eigen vermogen te overwegen.

 

Belastingvoordeel

Fiscale voordelen zijn er belangrijk betreft het vermogensbeheer zo geld dat ook voor beleggen op de beurs. Het is niet afdoende om met beleggingen rekening te houden met bijkomende kosten zoals transacties en beheerkosten, u zou zichzelf in de vingers snijden als er ook niet gekeken werd naar de fiscale voordelen. Het rendement zou direct aanzienlijk op een positieve manier beinvloed kunnen worden.

Momenteel doet de overheid zijn best om groene beleggingen te stimuleren. Voorheen had dat vooral betrekking op beleggingsinstanties maar wil ze ook particuliere beleggers betrekken bij groene beleggingsinitiatieven. Neem nou bijvoorbeeld de Triodos bank, deze bank houdt zich bezig met allerlei “groene” voorzieningen zoals zonnepanelen. Zo zijn er nog veel meer erkende beleggingsprojecten de ASN bank heeft het ASN groenprojectfonds,  zij richt zich met name op recycling, milieuvriendelijke energiebronnen en ecologische woningbouw.

Deelnemen aan “Groen” projecten heeft voordelen voor “de knip” maar ook is moedertje natuur u zeer erkentelijk.
Wanneer u aan een dergelijk project deelneemt is er in feite sprake van een win-win situatie, er wordt geld ingezameld voor een goed doel en u heeft een extra belastingvoordeel op uw beleggingen.

Groenfondsen

Fondsen en beleggingen die in aanmerking willen komen om tevens in de extra belastingvoordelen te kunnen voorzien dienen een officiële groenverklaring aan te vragen bij de belastingdienst. Wanneer de instelling inderdaad daarvoor in aanmerking komt en toegevoegd wordt aan het register  met een officiële groenverklaring, kunt u als belegger een vrijstelling krijgen van maximaal 57.213,- per persoon. De gehele vrijstelling kan natuurlijk nooit meer zijn dan het ingelegde bedrag, bovengenoemde bedrag is berekend op een ton oftewel 100.000 euro. Tevens kan er nog aanspraak gemaakt worden op een extra heffingskorting van 0,7% over het vermogen dat belegd is in het “groen”.

Dividend

In groene projecten wordt over het algemeen geen dividend uitgekeerd, geld wat vrijkomt wordt normaal gesproken opnieuw geinvesteerd in nieuwe projecten. De dividendbelasting zult u moeten betalen en opgeven bij de belasting opdat die weer verrekenend wordt met de overige inkomensbelasting.

 

RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/03022016/groenbeleggingen-groenfondsen/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren