BREAKING: Zilver gaat de strijd met goud aan

zilver, chinese economie, markten, zilvermijnen, zilverprijzen, obligaties, rente

Het is een bekend gegeven dat wanneer de economie onder druk komt te staan de markten voor grondstoffen erg in trek raken. Dit om de zekerheid te houden mochten beursgenoteerde bedrijven te hard kelderen. Goud is daar een bekend voorbeeld van een grondstof in opmars en ondanks dat zilver al jaren gestaag stijgt is er nu toch een duidelijk precedent gezet. Sinds dit jaar is de zilverprijs al met 20% gestegen en daarmee mag men wel aannemen dat zilver in stierenmarkt terecht is gekomen.

China heeft het er erg druk mee. De focus ligt op het behoud van zijn lithiummijnen en het inkopen van zoveel mogelijk goud en zilver. De Chinese economie lijkt het er goed onder te doen en er zijn voorzichtige voorspellingen waaruit blijkt dat de Yuan een stabiele munteenheid gaat worden.

De stijging van het zilver heeft niet alleen te maken met de stijgende vraag maar ook met het beperkte aanbod. De wereldwijdse productie van zilver vanuit de zilvermijnen is dit jaar teruggelopen. Volgens CPM group zal dat dit jaar met 2.4 procent dalen naar 784,8 miljoen troy ounce.
Beleggers weten het wel mochten zij hun mandje opnieuw gaan spreiden dan is dat meestal en logische indeling tussen obligaties en grondstoffen waar zilver nu een grote voorkeur heeft.

RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/03052016/breaking-zilver-gaat-strijd-goud-aan/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren