Nederlandse trots de Robird

Robird, Robotvogel

Investeren een robot is tegenwoordig een populair iets. Zo hebben robotonderzoekers van de Universiteit van Twente een levensechte robotvogel (Robird) gemaakt.

Robird

De robotvogel is getest in een speciaal aangepaste windtunnel wat resulteerde in een geslaagd experiment. De robotvogel is in werking gesteld en wordt gebruikt om vogels weg te jagen van vliegvelden en afvalverwerkers. De robotvogel (Robird) aanpak is gebaseerd op het geheugen van echte vogels. Zo zullen na de eerste keer verjagen de vogels terugkomen, maar na een aantal herhalingen blijven ze weg voor de schijnbaar gevaarlijke roofvogel.
Vliegvelden besparen hier veel geld mee, omdat vogels de vliegtuigen ernstig kunnen beschadigen waardoor er hele dure onderdelen soms vervangen moeten en vliegtuigen dus niet veilig kunnen opstijgen.

De robotvogel is verkozen tot de beste Euro robotinnovatie van het jaar en verwacht wordt dat ook andere sectoren van Robird gebruik kunnen maken. Hierbij kan men denken aan de agrarische sector en havens.

Winnaar

Ceo van Clear Flight Solutions Nico Nijenhuis: ”Deze prijs is een geweldige waardering voor het verrichte werk wat we samen met de UT hebben gedaan. De Robird versloeg hiermee de wandelende graafmachine uit Zurich.

RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/04042016/nederlandse-trots-robird-robot-robird-robot-in-agrarische-sector-robot-investeren-robotvogel/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren