Met een ‘Knappe kop’ werd toch iets anders bedoeld?

sollicitatiegesprek, overgewicht, banentekort

Met een ‘Knappe kop’ werd toch iets anders bedoeld?

We mogen er toch wel vanuit gaan dat Nederlanders nuchter genoeg zijn om niet zomaar iemand aan te nemen die er leuk uitziet. Wij Nederlanders kijken eerder naar wat kan het ons opleveren in de portefeuille. Enkel is de vraag of iemand die door genetische aanleg dikker of kleiner is, zichzelf daar niet door uit het veld laat slaan en minder presteert. De norm lijkt wellicht de super dunne en lange fotomodellen, maar dat is helemaal niet realistisch. De gemiddelde vrouw in Nederland is 1.65 m tussen de 50 - 64 kilo.  Daarbij is even geen rekening gehouden met leeftijd en of er eventueel een zwangerschap heeft plaatsgevonden. Nu kan dat straatbeeld van de ranke dame in het bilboard leiden tot een verminderd zelfbeeld en dat kan weer leiden tot de overtuiging dat men niet goed genoeg is wat de kans op falen vergroot.

 

Natuurlijk geldt dat ook voor mannen, maar deze zullen meer op status gericht zijn. Dit kan de kans op slagen juist weer vergroten, mede de risico’s die men daarvoor bereid is te nemen.

Wetenschappelijk onderzoek

In Engeland hebben ze onderzoek hierna gedaan. Onderzoekers van Exeter University tonen aan dat dankzij genetisch aanleg mensen een lager of hoger inkomen kunnen verwachten. De wetenschappers keken naar de genetica van 120.000 blanke Britse vrouwen en mannen tussen de veertig en zeventig. Er werd gekeken naar de economische situatie waarna er geconcludeerd werd dat de BMI en lengte invloed heeft, ook op sociale effecten.
Bij vrouwen speelt het gewicht een grote rol. Vrouwen die gemiddeld tien tot vijftien kilo zwaarder zijn dan gemiddeld leveren per jaar zo’n £2940 pond per jaar in, dat is omgerekend € 3811 op jaarbasis.
Bij mannen daarentegen speelt de lengte de belangrijkste rol. Per 6.3 centimeter verdient het huishouden van een man die door genetische bepaling langer is zo’n £ 1580, dat is dan weer €2.048 op jaarbasis.

anoniem-300x260

 
Kortom de invloed die uiterlijk heeft op de levensloop is groot. Volgens Cretien van Campen van het Sociale Culturele Planbureau:” Uiterlijk heeft invloed op vriendschappen, sollicitatiegesprekken en de mate van tevredenheid”.
RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/09032016/sollicitatiegesprek-overgewicht/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren