AJAX verliest naast kampioenschap ook aandeel

ajax-voetbalaandelen-aandelen

Voetbalclub Ajax speelde afgelopen weekend de kampioenswedstrijd met een eindscore van 1-1 tegen de Graafschap, de club van Doetinchem. Wat zijn de gevolgen hiervan op de beurs?

De uitslag van de wedstrijd ging voor de club niet alleen ten koste van hun kampioenschap, maar ook van de beurswaarde per aandeel die met 9% daalde tot €8,65.
Het nieuws kwam hard aan toen Ajax gelijk speelde afgelopen zondag. De Eindhovense club PSV won in Zwolle waardoor ze landskampioen zijn geworden. Los van dit, voor Ajax treurige nieuws, is ook een deelname aan de Champions League voor Ajax nog niet zeker.

Ajax aandelen

Afgelopen maand nam de koers van het aandeel van de club juist toe, maar doordat het mis is gegaan zondag, is de koers flink ingezakt. Nu is het zo dat er überhaupt niet veel gehandeld wordt in het aandeel Ajax. Men lijkt meer te handelen vanuit emotie. Zo gebeurde er bijvoorbeeld meer met de beurswaarde na het heengaan van Johan Cruijff of bij ontknopingen van het seizoen.  De aandelen Ajax zijn maar voor een deel vrij te verhandelen. Het grootste deel is van de Vereniging Ajax zelf.

 

Investeren in voetbalaandelen

In hoeverre zijn voetbalaandelen nu interessant voor beleggers? Kort gezegd zijn de meerderheid van de aandelen van voetbalclubs vooral interessant voor de echte fans. De aandelen fluctueren erg veel en zijn dus niet echt aantrekkelijk als lange termijn belegging. De koers hangt erg af van sportsuccessen zoals de belangrijke wedstrijden, maar deze zijn dus redelijk moeilijk te voorspellen. Dat blijkt ook na afgelopen weekend wel weer het geval. Toch zijn er ook wel aandelen die echte winstkansen bieden. Als het eenmaal zeker is dat het aandeel makkelijk te verhandelen is, dan is de volgende stap het analyseren van de onderneming/ de voetbalclub.

Heeft u ooit in voetbalaandelen gehandeld en wat was het resultaat hiervan?

RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/10052016/ajax-aandelen-voetbalaandelen/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren