De Duitse bank onder vuur maar wie volgt?

Deutschebank in de problemen dalende aandelen gevaar voor de rest van de grote banken in Europa

De huidige stand van zaken

De aandelen van de Zwitserse bank Credit Suisse Group AG zijn historisch laag gedaald en een eenjarig contract tegen wanbetaling resulteerde bij de Deutsche bank in een wereldwijde nederlaag.

"De markt zijn de banken agressief aan het bestraffen", aldus Nikhil Srinivasan, die toezicht houdt op 480 miljard €  ($ 543 miljard) als chief investment officier bij Assicurazioni Generali Spa in Milaan. "Het gaat een uitdagende 2016 worden, en ik heb het niet over korte termijn -. Dit zou kunnen gaan voor een behoorlijke tijd".

Beleggers zijn op de vlucht voor kredietverstrekkers die tekenen van zwaktes tonen zoals de Societe Generale SA. Deze in Parijs gevestigde bank kondigde gisteren aan dat het misschien het winstgevende doel dit jaar zal gaan missen. Het aandeel dook 13 procent, het meest sinds 2011. Zowel Credit Suisse en Deutsche Bank publiceerde het akelige vierde kwartaal van de afgelopen weken dat de aandeelhouders en obligatiehouders gestuurd hebben naar buiten.De Amerikaanse kredietverstrekkers werden niet gespaard. JPMorgan Chase & Co. zijn gedaald tot de laagste in meer dan twee jaar. De Federal Reserve voorzitter Janet Yellen zei donderdag dat de centrale bank een negatieve rente als een potentieel beleidsinstrument voor het stagneren van de Amerikaanse economie overwegen, een scenario dat sommige beleggers bekijken als een mogelijkheid te midden van een verduisterend vooruitzichten voor de mondiale groei. Dit leek JPMorgan CEO Jamie Dimon niet te stoppen van het kopen van 500.000 aandelen van de bank aandelen op donderdag, het betalen van $ 26.600.000, volgens een depot. De aandelen steeg op het nieuws in de late handel in New York.

duitse bank obligaties

 

Theorieën reizen over de verkoopgolf, sommige handelaren piekeren over dalende olieprijzen, China's vertragende economie en de negatieve rente. Een pullback door sommige soevereine-wealth fondsen zijn ook beschuldigd van lagere prijzen van activa. Wat de oorzaak ook mag zijn de klappen komen het hardst aan in Europa. De bezorgdheid bestaat momenteel vooral omtrent de gezondheid van de acht grootste banken van Europa na de financiële crisis.

 

Uitdagende omgeving'

Aandelen van het in Zürich gevestigde Credit Suisse heeft bijna de helft van hun waarde verloren sinds oktoberDe schade is niet beperkt tot de aandelenmarkt. De kosten van het verzekeren van Europese financiële instellingen tegen wanbetaling heeft een schokkend hoogtepunt bereikt, het hoogste in drie jaar, volgens de Markit iTraxx Europe Achtergestelde Financial Index van 30 bedrijven.

Grote onrust over de Deutsche Bank dat deze in de kredietderivaten markt zijn geslopen, waar een rush zich te verzekeren tegen verliezen resulteert in onoverzichtelijk prijzen. Dat heeft de kosten van de verzekering gepushed voor een jaar van bescherming aan meer dan 5 jaar contracten, volgens gegevens van S & P Hoofdstad IQ. De kosten om de schuld te beschermen met swaps stijgt meestal afhankelijk van de looptijd van het contract omdat beleggers meer voor het risico op onverwachte gebeurtenissen betalen.

 

Potentiële verliezen
"Eruit komen betreft de investment banking is een stuk moeilijker dan erin komen," zei Oswald Gruebel, een voormalig CEO van UBS AG Group, afgelopen woensdag in een interview. "Je moet uit bedrijven komen die veel goodwill hebben, je hebt tijd nodig om dat te doen, je kunt dat niet doen van de ene dag op de andere, omdat de afschrijvingen zo groot zou zijn dat je zonder kapitaal achterblijft."
 

Kredietverstrekkers zijn erop ingesteld om met een piek in voorzieningen voor zure kredieten in de olie- en gasindustrie geconfronteerd te worden. De daling van de prijzen maakt het moeilijker voor bedrijven om betalingen te verrichten. Analisten van Bank of America Corp voorspellen dat Europese banken geconfronteerd kunnen worden met mogelijke kredietverliezen van energie bedrijven van 2.4 biljoen.
Europese banken betalen voor het niet opvolgen van hun concurrenten en het nemen van moeilijke beslissingen om kapitaal aan te trekken en herzien hun focus na de financiële crisis van 2008, volgens John Mack, een voormalig Morgan Stanley CEO. "Het is duidelijk dat mensen bang zijn, ze zijn bezorgd over het banksysteem, ze niet veel groei in Europa," zei Mack in een interview woensdag op Bloomberg TV. "Al deze banken in Europa hebben een te agressief verleden. Ze moeten terug naar de basis, dat is het korte antwoord. "

RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/12022016/deutschebank-dalende-aandelen/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren