Gaat de Chinese economie achteruit?

technologiebeurs-smartphone-china-chinese economie

De Chinese economie, het gaat niet slecht, maar in vergelijking met voorgaande jaren is de groei aanzienlijk minder.

De Chinese economie steeg namelijk 6,9% in 2015, wat het laagste tempo was als je dit vergelijkt met de afgelopen 25 jaar. Volgens persbureau Reuters gaat China er alles aan doen om meer banen te scheppen en staatsbedrijven te verbeteren. Het land is toe aan uitbreiding en investeert veelvuldig in onderzoek. Op die manier willen ze uitbreiden richting het westen; Europa maar ook Amerika. China probeert meer bedrijven in het westen over te nemen. Zo gaven bedrijven in 2015 grofweg 19 miljard dollar uit aan overnames in de wereldwijde technologische sector. Dit is bijna twee keer zoveel als voorgaand jaar. Dit werd aangetoond door onderzoeksbureau Dealogic.

Interessante investering

Voor de Chinese Techbedrijven is Europa één van de meest populaire locaties als het gaat om investeringen doen. Grofweg 1/3 van de totale investeringen vonden plaats in Europa. Voorbeelden hiervan zijn NXP die zijn signaalversterker eenheid verkocht voor 1,6 miljard euro of de Lumiled afdeling van Philips die voor miljarden werd overgenomen.

Chinese smartphones

De telefoonfabrikanten uit China doen het helemaal niet zo slecht. Volgens onderzoekbureau IDC stonden de telefoonfabrikanten als Huawi, Xiaomi en Lenovo op nummer 4 en 5 onder smartphoneaanbieders Samsung en Apple. De Chinezen telefoonaanbieders proberen meer gebied te veroveren. Ze zorgen er dan ook voor dat ze aanwezig zijn op elke technologiebeurs. Zo waren er 600 verschillende Chinese bedrijven aanwezig op de IT beurs CeBit in Hannover.

Zou u investeren in Chinese merken als Huawi of Lenovo of volgt u liever de massa en dus Samsung en Apple?

RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/12042016/technologiebeurs-chinese_economie-smartphone/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren