Online shoppen wordt steeds interessanter om in te investeren

online_shoppen-investeren-beleggen

Uit een onderzoek van het Centre for Retail Research, blijkt dat het online shoppen steeds populairder wordt en dat Nederland dit jaar een groei van 16,5% verwacht in vergelijking met vorig jaar.

Dit is vergelijkbaar met het Europese gemiddelde van 16.7% en meer dan de Verenigde Staten waar een groei van 14,4% verwacht wordt. Het lijkt het overwegen waard om hier als belegger op in te spelen en hierin te investeren.

Kansen beleggers online shoppen

Nederland staat op nummer 6 in Europa met een gemiddelde van 13 aankopen en een bedrag van €63,- als het gaat om het aantal online aankopen. Op nummer 1 staat het VK  met een gemiddelde van 22 aankopen online en een bedrag van €71,23. In Nederland is dus nog meer dan genoeg ruimte voor groei. Dit belooft veel goeds voor investeerders in de Nederlandse online shopping markt. Zo is de Amerikaanse webshop Amazon een voorbeeld van een online webshop waarbij een koerssprong van 10% voor een aandeel plaatsvond, doordat boven verwachting een hogere kwartaalomzet werd gerealiseerd van maar liefst 29,1 miljard dollar.  

Interessante webshops

Op de langere termijn zal het online winkelen een interessante trend zijn om op in te spelen. Zo sloeg recent Investeringsmaatschappij HAL Holding ook zijn slag en nam een belang van 20% in consumentenelektronica- en witgoedwebwinkel Coolblue.
Een ander mogelijke interessante online speler die voor rendement kan zorgen is Zalando. Deze online shop had in 2015 een goed jaar waarbij de koerswinst 40% was. Dit jaar is het aandeel daarentegen met 20% gedaald. Analisten blijven ondanks deze daling positief over het groeiende bedrijf. Zo gaven er van de 19 Zalando volgers 14 een koop-advies, 4 een houden-advies aan en 1 persoon gaf verkoop-advies.

Bent u van plan om in te spelen op de trend van het online shoppen? Welke webshop zou u kiezen om in te investeren?

RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/13052016/online_shoppen-beleggen-investeren/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren