Bitcoins: Succes of fiasco?

bitcoins, bitcoin, volatiliteit, goud, goudkoerzen

fluctuatie

Bitcoins, een onderwerp wat al veel in opspraak is geweest. De volatiliteit van de virtuele munt is daar een grote reden van. Omdat er geen overkoepelende instantie is om de waarde van de munt te bewaken, schippert de munt door stijgende aanvraag vreselijk veel. Zo kan het dus zijn dat de ene dag je een ander bedrag voor je pizza kan afrekenen, dan de dag ervoor.

 

Minder onrust

Het goede nieuws is echter dat de Bitcoin de afgelopen maanden in een rustiger vaarwater is gekomen. The Wall Street Journal meldt dat er zelfs betreft de volatiliteit van de Bitcoin een nieuw record is gevestigd. De koers van de munt schommelde gedurende 25 dagen minder dan de goudprijzen.

Speculatie

Het gevaar dat de Bitcoin weer gaat fluctueren is natuurlijk nog steeds aanwezig. De virtuele munt is momenteel ook vooral interessant als speculatieobject. Momenteel is de munt €384,- waard, maar houdt u rekening met de datum van dit schrijven omdat het zo weer kan veranderen. Zo was eind maart de munt nog 6 procent minder waard en dat is gezien de pizza enkel een topping minder, maar om er mee te investeren af te raden.

Zijn bitcoins dan toch onze toekomst? Op dit moment is de virtuele munt met name een speculatieobject.
RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/21042016/bitcoin-bitcoins-goud-goudbelegging/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren