PGGM stopt met investeren in de windmolen

windmolen-PGGM-energie-windpark-windenergie-indianen

De PGGM houdt het voor gezien. Pensioenbeheerder PGGM was investeerder van een groot project met windmolens in Mexico.

Helaas gaan de plannen voor het project met windmolens Mareña Renovables, niet door. PGGM had het plan om nieuwe windparken te bouwen in het zuiden van Mexico, mede doordat de windsnelheid daar ongekend is wat wel twee keer zoveel is, als aan de Nederlandse kust.

Windpark en windmolen

Al sinds 2012 is de investeerder bezig met het duurzame energie project. De eerste introductie van de Mareña Renovables ging niet zonder ophef en leiden tot boze indianen. Het consortium waar PGGM onderdeel van was, kon in 2013 niet anders dan stoppen. Ze besefte dat ze niet voldoende overleg hadden gehad met de lokale indianen en andere bewoners.

Indianen en windmolens

Het zuiden van Mexico en het winderige Tehuantepec is groot genoeg. Het consortium gaf de moed niet op en is een project gestart. Een nieuw gebied en een nieuwe naam. Dit keer werd het windmolenproject Eolica del Sur genoemd. Dit keer werd de lokale bevolking wel betrokken en stemde de bewoners in met de komst van het windmolenproject. Een minder hoge stroomrekening maar ook een verbetering voor het klimaat zagen ze wel zitten. Nog voordat het project in gang werd gezet, gooide de lokale rechter roet in het eten. Hij besloot om de bouwvergunning op hold te zetten, omdat de inspraak van de indianen vooralsnog te weinig zou zijn geweest. Deze beslissing leidt voor PGGM tot onzekerheid en risico. Na al die jaren uitstel heeft de pensioenbeheerder dan ook besloten om te stoppen met het consortium.

Zou u nog willen en durven investeren in duurzame energie (windmolens) in Mexico?

RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/25042016/pggm-windmolen-windpark-energie/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren