Creditcard raakt populairder door spaarrente?

creditcard-mastercard-spaarrente

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de Creditcard. Dit blijkt uit cijfers van MasterCard.

De creditcard maatschappij heeft de cijfers van het eerste kwartaal van dit jaar erbij gepakt. Het aantal verwerkte transacties steeg met maar liefst 14%. Deze cijfers betreffen het wereldwijde gebruik van de creditcard. In de wereld worden ongeveer 2,3 mrd creditcards van de maatschappijen Maestro en Mastercard gebruikt.

Creditcard Concurrentie

De concurrentie is ook toegenomen. Mastercard en Maestro moet flink hun best doen om de klanten te behouden of te lokken. Zo maken ze gebruik van allerlei kortingen, beloningen en de nieuwste technologieën.

Sparen met Creditcard

Nu de spaarrente zo minimaal is, wordt ook de creditcard ingezet om voordeliger te sparen. Men kan profiteren van een aantrekkelijke spaarrente. Dit is niet bij elke aanbieder mogelijk. Bedrijven concurreren flink met elkaar. Het sparen met de creditcard heeft ook z’n nadelen. Zo is het aan te raden om de kosten van de kaart in de gaten te houden waardoor de opbrengst van de rente weer wat minder wordt. De duurste creditcard om geld te sparen is Mastercard, want bij deze creditcardaanbieder krijgt u een rente van 1,2 procent bij bijvoorbeeld 200 euro per jaar. Dit lijkt veel, maar door de hoge kosten van deze aanbieder gaat er weer een groot deel van het extra verkregen vermogen verloren.

 Maakt u ook gebruik van een Creditcard en met welke reden?

RSS
Facebook
Facebook
Google+
https://www.verantwoordinvesteren.nl/28042016/creditcard-mastercard-spaarrente/
LinkedIn

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden VerantwoordInvesteren